小楼社区

[补丁工具] ----迅雷账号----防止被顶号补丁!!!!

XSW2350 发表于 2012-12-22 11:10:55 | 显示全部楼层
flyhld 发表于 2012-12-22 16:53:50 | 显示全部楼层
----防止被顶号补丁!!!!
872011245 发表于 2012-12-22 22:30:17 | 显示全部楼层
dfdsfsdfsdfdsfadsf
邱子 发表于 2012-12-23 08:44:02 | 显示全部楼层
无尖暗夜 发表于 2012-12-23 13:48:37 | 显示全部楼层
楼主,好人啊。。。。{:153:}
。o__O__o_。 发表于 2012-12-23 14:25:46 | 显示全部楼层
不错vbcvbcv从v
青梅ず绿茶 发表于 2012-12-23 15:49:55 | 显示全部楼层
谢谢楼主......................
yxj445745401 发表于 2012-12-23 16:51:12 | 显示全部楼层
只_因_无_聊 发表于 2012-12-23 18:44:03 | 显示全部楼层
刘德华 发表于 2012-12-24 13:17:09 | 显示全部楼层
同时,有必要同大家补习一下粤语

我哋唔讲“PK”,我哋讲“卟街”;
我哋唔讲“钓鱼”,我哋讲“放蛇”.
我哋唔讲“Α片”,我哋讲“4仔”.
我哋唔讲“给力”,我哋讲“犀利”;

我哋唔讲“给力”,我哋可以讲“巴闭”;
我哋唔讲“给力”,我哋亦都可以讲“劲抽”;
我哋唔讲“坑爹”,我哋讲“揾笨”
我哋唔讲“坑爹”,我哋亦讲“老昆”
我哋唔讲“坑爹”,我哋亦都可以讲“虾碌”;

我哋唔讲“伤不起”,我哋讲“顶(你)唔顺”
我哋唔讲“伤不起”,我哋可以讲“未够班”
我哋唔讲“我勒个去” 我哋讲“我顶你个肺”
我哋唔讲“神马” 我哋讲“乜鸠嘢”
我哋唔讲“有木有” 我哋讲“有冇”
我哋唔讲“草尼玛” 我哋讲“你老味”

我哋唔讲“打酱油” 我哋讲“混桔”
我哋唔讲“发飚”,我哋讲“发烂渣”。
我哋唔讲“杯具” 我哋讲“阴公”
我哋唔讲“悲催”,我哋讲“攋嘢”。
我哋唔讲“你妹” 我哋讲“你老母”

我哋唔讲“把妹”,我哋讲“沟女”。
我哋唔讲“肿么办” 我哋讲“点搞作”
我哋唔讲“你懂的” 我哋讲“心照”
我哋唔讲“超级女声”,我哋讲“残酷一叮”。
我哋唔讲“足彩”,我哋讲“赌波合法化”。
我哋唔讲“嫖宿幼女”,我哋讲“衰11”。

我哋唔讲“你OUT了” 因为远在阿娇老母仲係老处嘅年代,我哋已经讲“乜你咁out架!”
。。。。。。

广东某高校一中文系教授要求转系。
校长:“你以动植物名称作对联,作得好就畀你转。”
该中文系教授不假思索,提笔写下:
“上联:蕉枣桔李萝柚,下联:雁鹫雕狸狮狒。”
校长睇完,大笔一挥几个大字:调你过劳务系!!